My Blog List

Thursday, 22 November 2012

COKLAT MILO.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Ok hari ini saya hendak berkongsi sedikit maklumat(maklumat la sgt.haha) kepada sesiapa yang tidak pernah melakukankanya.
sila lihat gambar di bawah.




Daripada gambar di atas,mungkin ada dalam kalangan anda semua yang tidak pernah mencuba membuatnya.Mungkin kelihatan pelik.Tapi hasilnya..fuhhhhhhhhh...memang sedap.Susah hendak dilafazkan dengan kata-kata.

Ok saya akan menerangkan serba sedikit cara-cara untuk membuat coklat milo yang sedap.hehe

1) Sediakan milo (3 in 1) yang dibungkus dalam paket-paket kecil.

ok ni dia contoh milo yang saya maksudkan tu.




















2) Sediakan Penggosok baju@ dalam bahasa orang Putihnya kita pangil iron dan pembalut.
**iron tu tak kesah la nak guna iron ape yang zaman dulu punya pon tak apa.asal iron. :)

3) seterusnya,balut milo anda tadi dengan pembalut yang telah disediakan.Hal ini untuk meggelakkan pembalut milo itu cair.

4) Kemudian gosok milo yang telah dibalut dengan pembalut itu tadi lebih kurang 5 minit.Pastikan anda menggosok dengan berhati-hati.

5) Tunggu sebentar dalam 1 minit dan lihat hasilnya..

:)

Wednesday, 21 November 2012

West Bank seethes in anger over Gaza attack




A Palestinian rolls a burning barrel during clashes with Israeli soldiers in the West Bank town of Nablus [AFP]
Ramallah, West Bank - While the Gaza Strip continues to be pounded by Israeli missiles, tensions spawned by the attacks are quickly rising in the West Bank.
Anger on the street is palpable with a widespread sense of outrage apparent, not only towards Israel but at the Palestinian Authority (PA) as well.
Palestinians here are angry at the lacklustre response by the PA's leadership to the Gaza attacks specifically, and its acquiescence to Israel's demands in general.
Protests against the Gaza onslaught in recent days have turned violent in Ramallah, Hebron and Jenin with clashes around Israeli checkpoints. Israeli soldiers shot two Palestinian men in separate incidents in Nabi Saleh village and in Hebron. Both died on Monday.

More than 50 people were reportedly wounded when Israeli forces fired tear-gas and rubber-coated bullets at protesters on Sunday in Ramallah, Bethlehem, East Jerusalem and the Qalandiya checkpoint. At some demonstrations, protesters were also confronted by PA security forces who attempted to disperse them before they reached Israeli checkpoints.
Hazem Abu Helal was detained and taken for questioning by Palestinian security forces last week, after a protest flared outside an Israeli settlement and military base in Beit El, near Ramallah.
"I was just standing, drying my eyes from tear-gas fired by the Israeli soldiers when the PA [security forces] flooded the place and took me away," Abu Helal said. "They told me, 'You are making trouble for us with the Israelis. Don't embarrass us.'"
Abu Helal said the Palestinian Authority should cease any cooperation and coordination with Israel, a sentiment that is shared with many here who view it as submission to the occupation.







UN bid long forgotten
The authority's popularity had dwindled long before Israel assassinated Ahmed Jabari, Hamas' military commander, last week. The assassination escalated the conflict with Palestinians unleashing a flurry of rockets, and Israel attacking Gaza with missiles that have left more than 130 Palestinians dead - almost a quarter of them children, according to human rights groups. Five Israelis have been killed by rockets, including an Israeli soldier on Tuesday.
US Secretary of State Hillary Clinton, meanwhile, arrived in the West Bank on Wednesday and met President Mahmoud Abbas, after meeting Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu on Tuesday. She also travels to Cairo for talks with Egyptian President Mohammed Morsi.
Sometimes-violent protests have broken out throughout the West Bank as a result of a stalemate in political talks between Israel and the Palestinians. Another factor is hard economic times, with the Palestinian Authority desperately short of cash and often unable to pay civil servant salaries. Many of the previous protests were met with an iron fist by security forces, with beatings and detentions.
With the PA's much-vaunted bid for non-member state status at the UN General Assembly less than two weeks away, Palestinians seemed ambivalent about prospects for change on the political front. The government had hoped the move towards UN non-member status would help its sagging popularity, but some say Israel's Gaza onslaught has stolen its thunder, and rendered the authority even more irrelevant than before.
"As we say in Arabic, the president is in one valley, and the Palestinian people are in another," said Bassem Zubeidi, professor of political science at Birzeit University near Ramallah. "The UN bid will bring no changes on the ground. There will just be more of the same after it. Israeli settlement expansion will go on and so will land appropriations.""Abbas thought his UN bid would be the most prominent event on a world scale. This won't happen."

- Bassem Zubeidi, Birzeit University



Follow the latest developments in the ongoing conflict
Israel has already threatened to punish the Palestinian Authority for going to the UN through economic penalties. As part of the Oslo Accords signed in 1993, Israel collects and transfers tax revenue to the authority - an estimated $1bn a year - which the PA relies heavily on.
The Oslo Accords created the interim Palestinian Authority to govern parts of the occupied territories until a permanent agreement is reached and a Palestinian state created.
"As an observer, I don't see how the PA is ready to deal with such repercussions," Zubeidi said of Israel's threats. "They have no plan, no strategy that will get Palestinians closer to their goal: Palestinian statehood. There is a huge chasm between the public and the PA."
Fatah-Hamas divide
Abbas - leader of Hamas' rival Fatah movement - recently declared at his Ramallah headquarters that the attack on Gaza was "happening in order to block our endeavour to reach the United Nations".
Anger is so prevalent on the streets of the West Bank that the Palestinian Authority has left alone Hamas supporters - a reality that does not happen often. Last week, Hamas flags were surprisingly present in Ramallah, traditionally a Fatah stronghold, in protests against Israel's bombing campaign.
Abbas has also delivered a conciliatory tone since the offensive began - calling both Hamas' politburo chief-in-exile Khaled Mishal and Ismail Haniyeh, the prime minister in Gaza.


Speaking on Sunday in a televised address, Abbas said he was closely working with Mishal and other Palestinian leaders on the immediate secession of Israeli attacks.
But for many, these words rang hollow. "As Palestinian citizens, we need more than slogans and words," Abu Helal said. "We have been negotiating for years. Now is the time to try something new."
"Abbas thought his UN bid would be the most prominent event on a world scale. This won't happen."
- Bassem Zubeidi, Birzeit University
Nour Hamayel, a 19-year-old from the city of El-Bireh, expressed similar sentiments. "Going to the UN is the last thing that should be done," the college student said. "It is neither beneficial in the short or the long term. It is simply a continuation of the Oslo Accords."

Even one of the president's Fatah allies, Marwan Barghouti - currently in an Israeli prison serving a life-sentence for murder - has called on Abbas to head to Gaza immediately to demonstrate "steadfastness and resistance".
Abbas has not entered Gaza since the people there voted for Hamas over Fatah in a 2007 election. Since then, separate political systems have effectively been in place, with Western-backed Fatah governing the West Bank and Hamas overseeing Gaza.
Hamas has slowly been emboldened by a shift in the regional dynamics heralded by a new Muslim Brotherhood-led government in Egypt and Tunisia. Qatar's diplomatic initiatives have helped after the gas-rich Gulf state began pumping money into development projects aimed at re-building the embattled Gaza Strip.
"Abbas thought his UN bid would be the most prominent event on a world scale," Professor Zubeidi said. "This won't happen. The Arab Spring has dealt him and the region a different set of cards, and with the numerous global problems, the UN step will just be an after-thought."

source from : http://www.aljazeera.com/indepth/features/2012/11/20121121111246863947.html

ABOUT ME




Assalamualaikum and hello to all friends that have take a look my blog.As the topic of this entry "about me" they absolutly i would introduce my self.As u can see a picture in the left side,that is me (Mohamad Taufik Bin Katiman).I know i not really handsome like others who thinks their self handsome but i think my face is quit handsome..hahaaha.ok stright to the point.I was born on 26/11/2012.DONT FORGET TO GIVE ME SOMETHING because my birthday are around the corner.hehehe..I was born at Kampung parit Pulai,Parit Sulung,Johor.I have 3 siblings.Im the youngers one.I have 2 sisters (Affinadia Binti Katiman and Norainna Binti Katiman).We actually do not have a significant diffrent abount our age.My first sister is 24 years old and the second is 22 years and I 21 years.All of us was born by Rusiah Binti Zainal and her husband is Katiman Binti Bajuri.I love both of them (truelly love).They already educate,feed and drinking,cloths, everthing until noow.I stil depant on them to get anything I want (that are absolutly because Im still study).Ok i thinks that all about my family.Ok lets change your eyes to me..hehe..
My kindergarden scool at Kampung Parit Raja near by my house.After that,I get my education at Sekolah Kebangsaaan Seri Puleh at Kampung Parit Lapis Sempadan from standrd 1 to 6.After that,my secondary school is Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Ismail from form 1 to 6 (7 years) quit long of time..huhu..And now,I study at UUM majored in BRMI(Bachelor Risk Management And Insurance).I hope after this i can get a good job to recompense both of parents.I like Nasi Goreng Kampung (PEDAS),like playing vollyball and like to playing PES(Pro Evolution Soccer) and I know in the outside there,there have a lot of people like to play that computer game.Love animals especially cats (I have 7 cats. :) ) ,like to get lot of friends,does not care who are u as long as u are good and respect other peoples i will easyly make u friends.I think that all.

If u want to know more or make a good friends to me just add my facebook and keep in touch with me .I think that all.Thanks. :) Assalamualaikum and salam sejahtera.

**sorry for my bad english.

ARGUMENTATIF ESSAY ADVANTAGES OR DISADVANTAGES OF FACEBOOK.

 ARGUMENTATIF ESSAY ADVANTAGES OR DISADVANTAGES OF FACEBOOK.




ARGUMENTATIF ESSAY:ADVANTAGES AND DISADVANTAGES OF FACEBOOK


Nowadays,there have a lot of social netwok like facebook,tweeter and others.But,all of those social network can deny facebook is the most popular among them.They have a lot of people are obses to facebook especially teenagers.However, do we really know whether Facebook is beneficial?We are still debeting on the advantages of Facebook.Even though most people think that Facebook not really advantageous, I strongly believe that Facebook can make people stay in touch and good for business.However, it is undenialbe that Facebook sometimes can be a waste of time.

Facebook can make people stay in touch. You can use Facebook to connect with your Family or other peoples.This is the best way to find your school, college or any other old friends. Most people that can use computer actually have their facebook profile. More over, it is easy to find other peoples talking about.Thus,facebook can make people relationship become more closely.
Facebook advantages for business.. Anyone, can take advantages of facebook to maintain a good relationship with others, who identify with certain tastes or products, is very important, because later you can sell a product,, thus increasing the possibilities of making money from internet. Facebook allows the establishment of partnerships between various projects. More over, using facebook fan page, you can make your businnes are know well easyly.In the nut shell,facebook can make advantage in business.

Some people think that facebook is a waste of time.These people have the opinion that facebook only can make their do not focus on everthing that their do.They also think facebook can make their soft skill become bad.However,I disagree with all of them.I think facebook not wasting our time if we use facebook rightly.Not all things on facebook are bad,there still have a lot of good things.In brief,facebook is not waste of time.
In conclusion,facebook has more advantase than disadvantages because facebook can make people stay in touch and good for business.Therefore, we should no have all negative views towards Facebok because we actually can get lot of benefit on Facebook.What is more important,people need to know how to use Facebook rightly. Having present my argument, i once again totally agree on the statement that “facebook has more advantages than disadvantages”.









PANDUAN MEMBELI ATAU MEMILIH GUITAR


Panduan membeli (memilih) gitar.

Guitars
Jadi untuk panduan semua,  saya hendak berkongsi sedikit perkara yang perlu anda lakukan sebelum membeli gitar. Mungkin apa yang ingin saya kongsikan ini bukan cara yang terbaik namun saya harap ianya dapat membantu anda serba sedikit, setiap orang ada cara masing masing.

BUDJET

walletBukak buku bank, tengok berapa baki duit di dalam bank, darab dengan 0.1, banyak itu lah budget yang anda harus guna…Ianya penting untuk memastikan tiada over-spending.
Untuk permulaan saya cadangkan budget duit sekitar RM75-200. Tak perlu membeli gitar yang mahal.. Ada juga yang berlagak terus sambar fender RM6K, chewah konon nak terus jadi power.Tidak perlu membeli guitar yang harganya sampai 4 5 ribu. Sebabnya; A) Mahal sangat, baik makan sedap atau sedekah kat orang susah, B) Mahal TAK semestinya elok. C) Korang akan lebih appreciate beli gitar yang lebih mahal dari first guitar SETELAH dah power main.
Tapi JANGAN terlalu sengkek. Kalau ada 20 ringgit je saya nasihatkan sabar aje dulu hehehe. Kerja keras sikit lagi, kumpul lagi 55 ringgit. Apabila duit yang sudah dikumpul memcukupi barulah dapt beli guitar. Bukan apa, selalunya gitar yang murah ni (atau nama glamer gitar kapok) bahannya sangat murah.Tapi jika anda masih ingin membelinya semuanya terletak ditangan anda. :)

Jenis Gitar

Ada pelbagai jenis gitar dan boleh dibahagikan kepada beberapa kategori. Di sini saya nak bincang 3 jenis gitar yang paling umum iaitu electrical (gitar elektrik), acoustical (gitar akustik atau lebih popular dengan gitar kapok) dan classical (gitar klasik). Baca pro dan cons jenis-jenis gitar ini dan pilih gitar mengikut genre yang sesuai dengan muzik yang anda mahu mainkan.
A) Gitar Elektrik
electric-guitarSeperti namanya, gitar ini  memerlukan tenaga elekrtik untuk berbunyi. (kalau takde letrik pun bunyi jugak, tapi bunyi macam nyamuk la) Kebanyakan genre lagu moden hari ini menggunakan gitar eletrik. Rock, Metak, Punk, Alternative, Blues, R&B misalnya antara genre yang tak sah kalau takde electric guitar.
Kelebihan gitar elektrik:
(i) Senang dimainkan kerana fretboard (fingerboard) yang kecil dan nipis serta lebar string yang lebih halus dari tali untuk gitar elektrik.
(ii) Skop music yang lebih luas kerana boleh ditambah dengan effect seperti distortion, reverb, delay, wah etc.
(iii) Banyak variasi bentuk gitar elektrik. Antara body type yang biasa dilihat seperti stratocaster dan telecaster type (Fender) atau Les Paul dan Fliying-V type (Gibson). Ada jugak gitar yang unik seperti double-neck (twin) guitar, 7-string guitar etc.
(iv) Mudah dari segi maintenance dan repair. Masalah yang selalu dialami oleh gitar elektrik seperti pickup tidak berfungsi, volume knob tak betul misalnya, selalunya kurang masalah body berbanding gitar akustik. Nak tukar electrical parts lebih mudah dan tidak mahal.
Kelemahan gitar elektrik:
(i) Kena ingat jika hendak membeli gitar elektrik, kena beli jugak guitar amp. So kena masukkan amp dalam budget (rujuk “Kira Budget”). Bagaimanapun, guitar amp kecil (10W-30W) dalam lingkungan harga RM50-250 biasanya sudah cukup bagus untuk permulaan.
(ii) Guitar elektrik dan guitar amp adalah seperti irama dan lagu – tak dapat dipisahkan. Portable-wise, gitar elektrik bukan lah satu pilihan yang tepat seperti untuk bawak pegi pantai dengan member misalnya. Kena pikir jugak kat mana nak cucuk plug untuk amp.
(iii) Sesetengah gitar elektik terutama yang terlalu murah, mudah lari tune walaupun tak semua. Masalah lari tune adalah syarat wajib yang harus dielakkan semasa main gitar.
B) Gitar Akustik
acoustic-guitarJuga merupakan jenis gitar yang popular. Di Malaysia gitar jenis ini lebih glamer dengan panggilan “gitar kapok” dan selalu dimainkan untuk “rock kapak”. Banyak orang yang tidak faham perbezaan antara akustik dan klasik. Perbezaan gitar akustik dengan gitar klasik antaranya terletak pada jenis tali (string) yang diguna. Tali gitar akustik adalah steel-base string manakala tali gitar classic (termasuk flamenco dan bossa-nova) menggunakan nylon-base string (tali 1-3 walaupun ada menggunakan steel, tapi disalut pada tali base nylon).
Kelebihan gitar akustik:
(i) Boleh dimainkan tanpa amp.
(ii) Boleh dibawa dan dimain di mana-mana (kecuali tempat-tempat tertentu seperti masjid, tanah perkuburan, musium dsbg.)
(iii) Walaupun tak perlu amp, bunyi yang keluar dari gitar akustik cukup kuat untuk main sambli nyanyi ramai ramai semasa berkelah misalnya, sebab gitar akustik pakai steel strings.
(iv) Variasi muzik yang luas dan selalunya gitar akustic “masuk” untuk dimainkan apa apa genre.
(v) Selalunya gitar akustik tidak mudah lari tune kerana lebar string yang lebih besar berbanding gitar eletrik kecuali masalah loose nut atau dimainkan dibawah pengaruh matahari atau pencahayaan yang kuat.
Kelemahan gitar akustik:
(i) Memerlukan penjagaan yang lebih dan kos repair yang agak mahal. (Kalau nak tahan lama la – sebab aku tengok ramai yang reti beli aje gitar tapi tak reti bela)
(ii) Believe it or not, secara purata gitar akustik lebih mahal terutama yang sudah dimasukkan ke kategori vintage seperti Martin Guitars.
(iii) Kebanyakan beginner give-up tengah jalan sebab alasan – susah nak main, tali keras, jari saya kecik, tekan tak kuat..
(iv) Sesetengah gitar mempunyai fretboard dan body yang besar.
(C) Gitar Klasik
classical_guitarKonsep yang hampir sama dengan gitar akustik, tetapi menggunakan string nylon.
Kelebihan gitar klasik:
(i) Sesuai untuk lagu lagu klasik, spanish style flamenco, bossa nova dan fingerstyle-technique.
(ii) Tali nylon walaupun tebal, tetapi lembut dan mudah dimainkan. Justeru, sesuai untuk beginner.
(iii) Bunyi gitar yang lebih lembut dan romantik tapi passionate.
Kelemahan gitar klasik:
(i) Genre muzik yang agak terhad.
(ii) Jarak antara string dan antara fret yang besar, justeru fretboard yang lebih lebar. Gitar ini susah dimainkan oleh mereka yang mempunyai jari yang kecil dan comel.
(iii) Memerlukan penjagaan yang lebih dan kos repair yang agak mahal.
(iv) Kebanyakan gitar klasik yang elok mempunyai harga yang jauh lebih mahal dari akustik dan elektrik. Ada gitar vintage klasik yang mencecah jutaan RM.
Kesimpulan : Pilih gitar yang sesuah mengikut gaya, citarasa dan genre anda. Kalau masih belum pasti, aku nasihatkan cuba gitar akustik. Gitar akustik memang sukar dimain pada permulaan. Tetapi selepas banyakkan latihan, dan setelah biasa dengan gitar akustik, lepas tu 99.9% anda dijamin takde masalah untuk main gitar elektrik. Kalau biasa sangat main gitar lembut sekali kena akustik jari krem. Gunakan gauge yang lebih halus. Biasanya pada kotak set tali gitar akustik tu ada tulis “Heavy”, “Medium”, “Light”, “Extra Light” etc. Pilih tali “Extra Light”. Tali jenis ini lebih senang nak main. Cuma bunyinya tidak sekuat berbanding kalau guna medium atau heavy gauge strings. Pilih juga gitar yang mempunyai body yang lebih kecik seperti OOO- (triple O) type atau OO- (double O) type. Elakkan D-type atau Jumbo type.

Persediaan sebelum beli gitar

Dah cukup budget, dah tahu nak beli gitar jenis apa, sudah tiba masa untuk membeli gitar… BELUM LAGI… masih ada persediaan yang perlu buat sebelum membeli gitar.
GETTING READY
  1. Banyakkan pengetahuan gitar dulu. At least belajar pegang gitar, petik-petik sikit, belajar kod kod gitar etc. Kalau boleh pinjam gitar member dulu. Lebih baik, beli dulu buku panduan asas gitar. Ambil kelas gitar kalau perlu. Belajar melalui buku atau forum online sahaja tak cukup untuk belajar teknik yang betul.
  2. Try window shopping dulu. Pergi ke kedai gitar dekat tempat anda, “ushar” gitar gitar kat situ. Tengok brand gitar, dan kemasan (finishing) gitar tu, bandingkan dengan harga. Tengok gitar paling mahal, bandingkan dengan gitar yang lain yang lebih murah. Lagi banyak anda survey cara ini, lama kelamaan korang akan dapat feel kenapa gitar itu mahal kenapa gitar ni murah. Kenapa gitar ni walaupun nampak cam mahal tapi murah or vice versa. Cuba try kalau tak caya. Sembang-sembang dengan orang kedai tu, mana-mana lah tahu dapat info yang menarik, kenyit-kenyit sikit nanti manalah tahu kalau nak beli dapat murah (hanya sesuai untuk perempuan menggoda). Tapi useful tips; IGNORE annoying salesman…
  3. Mintak kebenaran cuba main gitar kat situ. Cakap secara jujur dengan tuan kedai, “Saya ni baru nak belajar main gitar, tapi datang sini bukan nak beli terus. Saya tengah pikir pikir try try feel ni gitar apa yang sesuai nak beli. Kalau gitar kat sini boleh memuaskan nafsu serakah saya nanti boleh la saya beli kat sini…” etc.. Keep in mind, kalau anda cakap tak nak beli, tapi orang kedai tu layan jugak maknanya kedai tu okay la. Berbanding kalau cakap tanak beli lagi tapi orang kedai layan cam pundek tu memang niat nak untung aje la kedai tu. Cari kedai lain.
  4. Survey gitar kat tempat tempat lain jugak.
  5. Survey harga gitar di Internet. Bandingkan dengan harga pasaran. Adakah lebih mahal atau lebih murah. Aku tak galakkan beli dari Internet. Memang lebih murah, tapi you never know what you’’ll get. So gunakan sebaik mungkin info yang ada kat internet seperti jenis kayu yang diguna untuk body, saiz fret, jenis pikap dan sebagainya.
TODAY WE BUY ONE!
  1. Ajak member yang biasa dengan gitar. Nanti member anda boleh tolong decide gitar mana yang sesuai. Juga untuk mengelakkan daripada korang kena tipu dengan salesman. Salesman biasalah kalau tanya gitar mana elok mesti tunjuk yang mahal aje..
  2. Cuba dulu gitar yang nak beli tu. Jangan tengok ambik terus bayar. Kalau gitar elektrik, try cucuk ke amp dulu. Pikap nye okey ke tak. Mintak orang kedai tunekan gitarnye, try petik tengok fretnye ade bunyi lari ke tak.
  3. Tanya warranty kalau ada. Warranty penting kalau kalau ada masalah dengan gitar tu nanti. Gitar yang ada brand seperti Fender, Gibson, Ibanez, Martin, Yamaha etc MESTI ada warranty card. Check dulu dengan kedai. Tengok jugak brand betul ke tak. Ada jugak gitar yang tengok dari jauh macam logo Fender, tapi kalau dah dekat dia tulis Tender. Gitar cilok memang takde jaminan la.
  4. Beli juga aksesori gitar seperti guitar case (soft case or hard shell case), guitar strap dan guitar strings set spare (Tali 1 hingga 6). Jika perlu boleh beli pic, guitar strap, guitar tuner etc. Tapi tak perlu berlebih lebih. Kalau rasa perlu nanti boleh beli lagi.
So sedikit sebanyak aku dah senaraikan list yang korang perlu timbang before beli gitar. Tak rugi tanya pendapat orang lain. Banyak lagi resource lain kat internet yang cerita tips dan panduan untuk beli gitar untuk beginner mahupun advanced guitarist.
Apa tunggu lagi? Selamat berjaya dan semoga berjumpa dengan gitar idaman anda..


Konflik Israel – Palestin yang berlangsung di Tebing Gaza menarik perhatian pemain bola sepak terkenal, Cristiano Ronaldo sehingga dia sanggup melelongkan anugerah paling bermakna untuk kareer bola sepak, iaitu Kasut Emas dengan harga mencecah 1.4 juta Euro atau RM 5.5 juta.
Bekas pemain Manchester United yang kini bersama pasukan Real Madrid ini berhasrat menggunakan wang hasil lelongan untuk membantu Palestin membina beberapa buah sekolah yang hancur dibom rejim Zionis Israel.

ARRRR..Ini dia kasut yang dijual oleh Cristiano Ronaldo..fuhhh!!

Anugerah Kasut Emas diterima oleh Cristiano Ronaldo pada tahun 2011 setelah dia berjaya menjadi penjaring gol terbanyak untuk La Liga dengan jumlah sebanyak 40 gol.
Bagaimanapun, berita ini masih belum dapat disahihkan kerana tiada sebarang laporan daripada agensi dan media antarabangsa semasa artikel ini ditulis.
Dalam laporan berlainan, penyanyi Faizal Tahir yang tersentuh dengan kesengsaraan penduduk Palestin mengumumkan untuk melelongkan kesemua trofi yang pernah dirangkulnya di laman Twitter, sebentar tadi. – Rotikaya


NYUM NYUM CHIKEN CHOP :) :)





Growing up, this was a favourite "western" food that we would order at the clubhouse restaura
en with chili sauce - preferably Lingam's. If you prefer, mushroom sauce can also be served over the chicken.

Ingredients
Serves: 2
• 2 chicken thighs, deboned and pounded to medium thickness
• Flour, for dusting
• 2 eggs,beaten
• 70 g breadcrumbs
• Oil for cooking
• Marinade:
• Soy sauce
• Worchestershire sauce
• Black pepper
• Mushroom sauce (optional):
• 1 onion, sliced into rings
• 50 g button mushrooms
• 1/2 cup chicken stock
• 2 tablespoon butter
• Salt and pepper to taste
• 1 teaspoon cornstarch

Preparation method
Prep: 10 mins | Cook: 20 mins
1.
Marinate the chicken thighs in soy sauce, worchestershire sauce and black pepper for 3 hours or overnight. Remove from marinade and pat dry .
2.
Dust the thighs in some flour, shaking off the excess flour.Dip in a bowl of beaten egg and then roll in breadcrumbs.
3.
Heat some oil in pan and fry the chicken thighs on both sides until brown.
4.
For the mushroom sauce:
Sauté the onions in butter until it is soft. Add mushrooms and sauté for a few minutes. Add the chicken stock then stir in the cornstarch. Cook until the sauce thickens, season with salt and pepper and pour over the chicken.